joomla templates top joomla templates template joomla

Klokken: Onderhoud, Reparatie en Restauratie van uw Mechanische Uurwerk

Een uurwerk is een fijn mechanisch instrument dat periodiek onderhoud behoeft. Een goed gerestaureerde of in topconditie onderhouden klok kan doorgaans 20 jaar zonder problemen functioneren.

Reparatie en onderhoud StuckinTime - klokken

Gedurende de jaren verliest olie zijn smerende eigenschappen, dikt in en stof dringt zich in de opperlaag van de zachtere materialen die als gevolg hiervan slijtage aan de hardere stalen onderdelen toebrengen. Het is daarom van belang uw kostbare uurwerk in goede conditie te houden of deze zo snel mogelijk ter reparatie aan te bieden om verdere schade en onnodige reparatiekosten te voorkomen.

Reparatie & Restaurate Klokken - StuckinTime - Naarden

Vooral ons eigen Nederlands cultureel erfgoed zoals stoeltjesklokken en staartklokken hebben door het gebruik van zachtere gegoten brosse messingonderdelen onder dit fenomeen te lijden. Door de toegenomen interesse in veel antieke klokken wordt het keer op keer duidelijk dat reparaties tegenwoordig anders worden uitgevoerd dan dat dat veelal in het verleden gebeurd is.

Reparatie & Restaurate Klokken - StuckinTime - Naarden

Daardoor zal bij een eerste deskundige en kwalitatief goede restauratie vaak meer moeten gebeuren dan aanvankelijk gedacht. Uw uurwerk zal hierna vele jaren zonder problemen functioneren. Tussentijds onderhoud zal de levensduur van uw uurwerk extra verlengen.

Er is o.a. gewerkt aan: stoeltjesklokken, staartklokken, Atmos klokken, staande horloges, tafelklokken, Engelse dials  (pubklokken), Franse pendules, reisklokjes, carriage klokken, officiertjes, stempelklokken, Friese staart klokken en comtoises.

Gerelateerde artikelen:  
   
StuckinTime - Foto Galerij - Klokken